top of page

Samenwerking tussen VZW De Nieuwe Kloostertuin en

het inclusief project van VZW Rozemarijn Engelenburcht-Tildonk

Sinds 2017 organiseert VZW Rozemarijn een inclusief project in de Engelenburcht waar volwassenen met een mentale beperking, autisme, NAH of  psychosociale problematiek ondersteund worden bij de invulling van hun dag. 

Wij vormen een kleine huiselijke gemeenschap waar ieder zijn waarde en inbreng heeft.
We proberen zoveel mogelijk samen te werken met de (Tildonkse) gemeenschap.

We kiezen voor interactie, dienstverlening aan- en samenwerking met onze partners.
Zo trachten wij te streven naar even-waardigheid, erkenning en appreciatie voor onze cliënten.

Onze meest gewaardeerde partner is VZW De Nieuwe Kloostertuin! Dagelijks vertoeven onze cliënten in deze groene oase van rust en schoonheid. Alle zintuigen worden hier geprikkeld.

Het is ook altijd fijn om gewoon een praatje te kunnen maken met de sympathieke werkvrijwilligers van de Kloostertuin.

Er zijn steeds taakjes die we kunnen uitvoeren, maar evengoed genieten wij van de bank, de schommel, de schaduw onder de appelbomen. Een vaste taak is de verzorging van de kippen: deze verlangen hun dagelijkse portie zaad, schoon water en af en toe een proper hok. We hebben ook een stukje serregrond waar we tomaten, paprika’s en basilicum hebben gezaaid/geplant/geoogst.

Het is heerlijk om achteraf spaghettisaus en pesto te maken van eigen kweek!

 

Daarnaast nemen we occasioneel taakjes op zoals: planten gieten, zwerfvuil opruimen, afgevallen appels oprollen, bladeren harken, bloemzaden verzamelen,… We verdelen de flyers en affiches in Tildonk voor het jaarlijkse OOGSTFEEST. We maken mooie zaadzakjes.

Tot slot: de Kloostertuin is niet enkel een unieke plaats voor onze Rozemarijn-cliënten, maar een zalvende weldaad voor íedere schoonheid-minnende en rustzoekende ziel!  

Tekst : Sigrid Missotten  ---  www.facebook.com/Rozemarijn-Tildonk

bottom of page